Jeg må være ærlig å si at økonomi som et fag er egentlig aldri noe jeg har hatt interesse for. På forhånd var jeg ganske skeptisk og usikker, siden jeg tidligere fra videregående alltid har slitt med fag som omhandler tall og økonomi. Jeg må si at Arne overrasket meg på en positiv måte, han var innom så mange interessante temaer som; kunstig intelligens, digital økonomi, sosiale nettverk og mye mer. Dette var med på å holde meg gående i en ellers så tøff hverdag på grunn av pandemien, og viste meg at nødvendigvis ikke alt som inneholder ordet «økonomi» trenger å omhandle tall og regnestykker. Jeg synes også studentassistentene var til svært god hjelp med sine hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger på blogg innleggene jeg skrev, slik at jeg kunne gjøre det bedre på min eksamen.

Noe som jeg ble svært glad for å lære mer om i dette faget var «blokkjeder og bitcoin». Jeg har flere kompiser og nevøer som trader kryptovaluta, og det har til tider vært flaut og være den eneste som ikke kan noe om dette og hele dets system. Dermed var det veldig tilfredsstillende å endelig skjønne hvordan dette fungerer, og ikke minst å se hva slags muligheter dette byr på. Kanskje jeg til og med begynner å trade kryptovaluta en vakker dag på grunn av det jeg har lært. Jeg synes også det var svært interessant å lære om «delingsøkonomi», Denne modellen muliggjør for svært mange å tjene penger både på siden og faktisk til livets opphold, og det er nettopp dette jeg finner så utrolig interessant med delingsøkonomi. På forhånd så kunne jeg allerede litt om denne forretningsmodellen siden jeg har jobbet i selskaper som har benyttet seg av denne modellen, men jeg var ikke klar over at man kalte dette for «delingsøkonomi». I tillegg til mye av det verdifulle jeg har lært, så er det en ting jeg er helt sikker på at jeg vil ta med meg videre. Det er studieteknikkene som Marianne Hagelia lærte oss, som har vært veldig relevant med tanke på at vi jobber veldig mye på egenhånd i disse tider. For å være ærlig synes jeg at mange av disse studieteknikkene var såpass bra, at vi skulle lært dem ved 1. semester da vi alle var helt nye, slik at vi kunne fått bruk for dem mye tidligere. Jeg må si meg fornøyd med faget så langt, og angrer absolutt ikke, jeg ser frem til fortsettelsen!

-Odin