I dette blogginnlegget skal jeg vurdere Toolfarm sin nettside, med 10 kriterier jeg har hentet fra Even Ødegård fra INEVO. Grunnen til at jeg valgte denne nettsiden er fordi dette er familie bedriften vår. Jeg har selv vært med på å bestemme hvordan nettbutikken skulle se ut, samt fungere. Jeg håper at med hjelp av denne vurderingen så kan jeg finne forbedringspotensial for nettbutikken.

Toolfarm er en nettbutikk som ble startet i 2005, og har siden den gang solgt industriverktøy over hele landet både til bedrifter og privatpersoner.
  1. Førsteinntrykk

Toolfarm har alt i alt en ryddig og oversiktlig forside der man blir møtt av en oversiktlig meny, hvor man enkelt kan navigere seg frem til det man ønsker. Minuset med menyen er at på PC så er det ett for mye meny alternativ, som gjør at det ene meny alternativet havner under selve meny hovedlinjen, utseendemessig så ser ikke dette helt bra ut og burde bli gjort noe med. De har også tre bannere som reklamerer for produkter og merkevarer de selger, uten at det blir for voldsomt eller overskygger noe annet på nettbutikken. På mobil hadde det kanskje holdt med kun en banner, da tre bannere blir litt vel mye å bla gjennom før man kommer til forside produktene.

2. Synlighet

Dersom du skal ha sveiseapparat, vinsj eller annet spesial verktøy, så vil Toolfarm være et av de aller første resultatene i søkemotoren i nettleseren din ved hvert søk. Dette er fordi de har betalte annonser gjennom Google Ads. De havner også høyt ved organiske søk, noen ganger rett under de betalte annonsene. Dette er fordi de har bygget seg stor kjennskap blant sin kundegruppe, som fører til at svært mange trykker/søker på firmaet sine organiske lenker, som dermed gjør at de organiske lenkene havner fremst i søkeresultatet. Det som kan gjøres bedre her i fremtiden, er at bedriften begynner å benytte seg av Google Shopping, ettersom dette som oftest blir prioritert av kunder og bruker å dukke opp helt øverst i søkeresultatene.

3. Brukervennlighet

Det er som tidligere nevnt god oversikt og enkelt å navigere på nettsiden. Det er små ikoner der du enkelt kan finne frem til kundeservice, handlevogn og betingelser både på PC og mobil. Det er også et søkefelt hvor du kan søke etter ønsket produkt, eller taste inn varenummer som sender deg direkte til varen. Hvert produkt er også utstyrt med fanen kalt «dokumenter» hvor det som regel ligger bruksanvisning og andre nyttige dokumenter, dette finner sikkert kunder svært nyttig og praktisk.

4. Kjøpsprosess

Når du har handlet ferdig og går til kassen, kan du velge mellom flere betalingsmåter, som for eksempel; Klarna eller postoppkrav. Der kan du velge mellom å betale alt med en gang, eller dele det opp i 12 eller 24 måneder. Sistnevnte betalingsmåte tror jeg veldig mange eldre kunder setter pris på, da dette er en veldig trygg og «gammeldags» betalingsmåte. Det er heller ikke så mange nettbutikker som tilbyr denne betalingsmåten lengre. Du kan også lage bruker på nettbutikken som gjør at alt av personlig informasjon lagres til neste gang du skal handle. Det eneste å trekke ned på, er at bedriften tilbyr kun to leveringsalternativer for privatpersoner, og det er; «hjemlevering» og hente på «postkontor». Privatpersoner kan altså ikke velge ekspress pakke over natta som leveringsmåte.

5. Hastighet

Hastighet og kapasitet er svært viktig for at en nettbutikk skal oppleves som optimal. Dette er også noe forbrukere setter stort fokus på når de handler på nettet, det er ingenting som irriterer mer enn når en nettbutikk hakker og henger seg opp. Denne nettbutikken har god hastighet, alt responderer kvikt og det tar kun millisekunder for produktet til å havne i handlekurven din.

6. Kundetilfredshet

På nettbutikken er det ikke mulig for kunder å legge igjen tilbakemeldinger. Derimot så refererer bedriften til sine sosiale medier hvor man enkelt kan finne tilbakemeldinger og omtaler gjort av kunder, omtaler som beskriver både bedriften og produktene. På Facebook og Google finner man mange gode og positive omtaler som viser til god kundetilfredshet.

7. Trygghet

Bedriften har ingen synlige trygghetssertifiseringer på nettbutikken sin, men har derimot en «Klarna» sertifisering. Jeg tror dette virker veldig betryggende for kundene ettersom Klarna er en av Nordens største betalingsselskaper.

Kundeservice | Klarna Norge
Klarna Bank AB er en svenskbasert IT-foretak som spesialiserer seg på betalingsløsninger over internett. Klarnas kjernetjeneste er fakturabehandling, hvor både selgers og kjøpers sikkerhet ivaretas, ved at varen betales etter ankomst. Rundt 50% av elektronisk handel i Sverige går igjennom Klarnas systemer. (www.wikipedia.org)

8. Kunde kommunikasjon

Toolfarm skriver på sine nettsider at de er tilgjengelige på telefon fra 09:00-16:00 alle hverdager, de er også tilgjengelig på email utenfor åpningstidene. De er også aktiv i sosiale medier der de også svarer på spørsmål og gir veiledning til kundene sine.

9. Priser og utmerkelser

Bedriften har i skrivende stund kun en utmerkelse, og det er at de ble kåret som «gasellebedrift» i 2011. Det var kun 25 bedrifter i hele Nordland som ble kåret gasellebedrift dette året.

Gasellebedrift for tredje år på rad - Trygg Kurs AS
Årets gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet. Det kåres det Dagens Næringsliv kaller «gasellevinnere» blant «gasellebedrifter» i samtlige av Norges fylker. Fylkesvinnerne konkurrerer samtidig om utmerkelsen «årets gasellebedrift» eller «årets gaselle» (www.wikipedia.org.)

10. Konsept og strategi

Toolfarm har en klar strategi, de skal være størst og best i Norge primært på sveiseapparat og vinsjer, dette blir nevnt i flere av annonsene på blant annet; Google, Finn og Facebook. De ønsker å tilby det største utvalget av alle aktørene på markedet, samt være svært konkurransedyktige på pris. I tillegg til dette er også kundetilfredshet svært viktig for dem, de poengterer flere plasser på nettsiden deres at kunden står alltid i fokus.

Kilder:

https://www.toolfarm.no/

https://www.wikipedia.org/