E-varehandel er noe som alltid har interessert og fascinert meg, derfor falt valget på «VHA». Jeg fikk også høre at man skulle starte sin egen nettbutikk, noe som jeg virkelig så frem til! Da jeg og noen medelever hadde dannet oss en gruppe, kom vi frem til at vi ønsket å starte en nettbutikk innenfor klesbransjen ettersom vi interesserer oss svært mye for mote. Vi hadde i utgangspunktet planlagt å starte en nettbutikk hvor vi skulle selge brukte klær. Noen dager etter vi hadde tatt beslutningen, ble vi tilbydd å videreføre en allerede etablert nettbutikk; Urban Pioneers Store. Tilbudet ble lagt på bordet for oss ettersom en i gruppen vår har en fast stilling i bedriften, og kjenner eierne svært godt. Både jeg og mine medstudenter så på dette som en stor mulighet og takket ja, det har vært en utrolig spennende reise så langt og vi angrer ikke på valget vårt. Fordelen med å ta over en allerede etablert nettbutikk var at vi kunne sette av mer tid til å fokusere på ting som; markedsføring, kundeservice, medieinnhold og andre viktige faktorer som angår driften av en nettbutikk. I tillegg har nettbutikken er stort varelager med et kontinuerlig påfyll, som gjør at vi ikke trenger å tenke på innkjøp og slike ting.

I starten var det veldig mye å sette seg inn i, kompleksiteten rundt nettbutikken er stor, og den har et bredt utvalg av produkter fra forskjellige merkevarer som man må lære seg. Det vi startet aller først med var og bli enige om designet, her måtte vi komme med ulike løsninger og presentere dem for de andre i bedriften. Det skal sies at selve grunnmuren for designet var allerede på plass, men vi ønsket å forbedre det, samt gjøre det enda mer brukervennlig. Noen av de viktigste endringene vi gjorde var å lage en tydelig forskjell mellom dame- og herre avdelingen. I tillegg til dette så delte vi opp de forskjellige merkevarene i egne vinduer, slik at kunder enkelt kan finne sine favorittplagg fra de ulike klesmerkene. Etter vi hadde fått det visuelle på plass, så brukte vi svært mye tid på å ta nye bilder av helt nye klesplagg som hadde kommet inn på lager. I tillegg til å ta gode bilder, tok vi oss også god tid til å forbedre produktbeskrivelsene til hver eneste vare. Jeg vil nok si at det mest tids krevende hittil har vært å ta bilder av varer. Det er en ganske enkel prosess når man har skaffet seg gode rutiner på det, men det krever svært mye tid, og er rett og slett et skikkelig pirkearbeid når man senere skal redigere bildene i Photoshop. Noe som vi også har brukt svært mye tid på er markedsføringen på sosiale medier. Plattformene vi har markedsført oss på har vært Instagram og Facebook, førstnevnte har vært den plattformen vi har fokusert mest på da det var her bedriften hadde flest følgere fra før av. Vi har lagt ut flere innlegg hvor vi reklamerer for produkter på nettbutikken, samt har vi vært svært aktive på Instagram «Story». Formålet med alle innleggene på sosiale medier har vært å få mer trafikk og flere konverteringer på nettbutikken. Jeg synes at det er her vi har lyktes best, ifølge Google Analytics har trafikken på nettbutikken økt betraktelig etter vi begynte med en knallhard markedsføring. Jeg føler også at kvaliteten på innholdet i alle innleggene vi har publisert har vært svært god.

For å være ærlig så er jeg overrasket over hvor lite problemer vi har møtt på hittil. Det har kanskje vært litt vanskelig å samarbeide som et lag på grunn av pandemien, ettersom deler av samarbeidet måtte foregå på digitale møter. Det viktigste av alt er at alle i gruppen har vært veldig engasjerte gjennom hele arbeidet, og jeg synes vi har klart og fordelt oppgavene svært bra. Personlig så har jeg virkelig kost meg gjennom dette emnet, det å drive en nettbutikk har vært utrolig morsomt og lærerikt, det aller beste er at i dette emnet så har vi vært svært praktiske istedenfor teoretiske. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg at vi skulle starte en helt egenstående nettbutikk. Selv om vi ikke startet nettbutikken fra bunnen av, så føler jeg at vi har gjort så mange forbedringer, som har ført til at hele nettbutikken oppleves som «ny». Det viktigste jeg har lært hittil er hvordan Facebook Ads funker, og hvordan man koordinerer betalte annonser mot forskjellige målgrupper, for og så oppnå konverteringer. Jeg har også lært meg fordelen med å benytte seg av «OKR». Dette styresettet sørger for at alle i gruppen vet hvordan vi må jobbe sammen for å nå målet vi har satt oss, og vi forstår hvor avhengige vi er av hverandre for å lykkes. OKR har vist oss at lagspill er nøkkelen, og det er noe vi absolutt skal fortsette å bruke videre i denne driften av nettbutikken.+