Google Analytics er et kraftig og svært populært analyseverktøy som er helt gratis å bruke. Du trenger kun å legge inn et script på nettsiden din, så har du alt du trenger for å få verdifull innsikt. Du kan blant annet finne ut:

  • Hvem som besøker nettsiden din
  • Hva de gjør på nettstedet
  • Hvilke sider som gir flest salg
  • Hvordan kampanjer presterer
  • Hvor de besøkende kommer fra

Og mye mer!

Her er et eksempel på hvordan en «generell» oversikt på Google Analytics kan se ut. Dette bildet er tatt fra startsiden til analyseverktøyet fra en tilfeldig nettbutikk.
Hvorfor bruke Google Analytics?

Det er mange grunner til å bruke Google Analytics. Uavhengig av størrelsen på markedsavdelingen din, eller antall årlige markedstiltak, vil det å få tallfestet hvordan tiltakene faktisk fungerer i praksis gi deg trygghet og kunnskap. Investerer du i årlige digitale markedsføringstiltak vil det lønne seg å måle avkastningen og lønnsomheten av det. Uten et målingsverktøy vil man aldri kunne være helt sikker på om markedsføringstiltakene man praktiserer virkelig lønner seg.

I Google Analytics kan du følge med på responsen på de forskjellige plattformene og konkretisere spesifikke tiltak. Du kan enkelt legge til dine markedsføringsplattformer og velge hvor du ønsker å legge fokuset ditt til enhver tid. Google Analytics måler på alle flater slik at du får innsikt i om kunden din er mer på mobile enheter enn stasjonær. (www.idium.no).

Hva er mine erfaringer ved bruk av Google Analytics?

Før dette semesteret hadde jeg hørt mye om Google Analytics. Da vi fikk benytte oss av dette i forbindelse med nettbutikken vi skulle drifte, så jeg virkelig verdien i dette fantastiske analyseverktøyet. Ved å bruke Google Analytics så vi at mange kunder forlot nettsiden i det de skulle betale. Vi tenkte at en årsak til kunne være at vi ikke hadde et godt nok utvalg av forskjellige betalingsalternativer. Dermed innførte vi Vipps og Klarna som betalingsalternativer, og vi så at antall besøkende som forlot nettsiden i det de skulle betale sank drastisk. Det er også blitt enklere for oss å skille mellom hvilke sosiale kanaler vi skal benytte oss mest av, for å få flere besøkende på nettbutikken. Google Analytics forteller oss hvor besøkende på nettbutikken kommer fra, og om det er organiske eller betalte søk.

Kilder:

https://www.idium.no/b/hvorfor-bruke-google-analytics